DESIGN STORIES


Groprodukter

Skörda din egen mat året runt!

Stadsodling är stort och nu sprider det sig innanför hemmets väggar. Vi startar en grön våg inomhus och tar fasta på växternas magi, skönhetslängtan, trångboddhet, doften av oregano och fraset av färskplockad sallad.
Design Stories har skapat nya produkter för odling av nyttoväxter där glädjen i att skörda sin egen mat året om möter trivseln i hemmet. Inredningsarkitekt Sara Danielsson och produktdesigner Kerstin Sylwan från Design Stories såg att det saknades snygga och funktionella odlingsprodukter på marknaden och bestämde oss för att utveckla detta. Kryddväxter, grönsaker och svamp kräver andra förutsättningar än traditionella prydnadsväxter för att de ska trivas i inomhusmiljö. I samarbete med forskare, odlingsexperter och engagerade boende i Greenhouse i Malmö, har vi undersökt och utvecklat produkter som är lättskötta och ger skörd året runt, även under mörka vinterkvällar. Vår konstnärliga ambition är att lyfta skönheten och kraften i det som växer.

Design Stories

Design Stories är en designstudio baserad i Göteborg. Verksamheten baseras på ett stort engagemang för miljöfrågor och hållbar design och omfattar produktutveckling, publikationer, föreläsningar och workshops i samverkan med företag, universitet och organisationer.
Läs mer på www.designstories.se