Konsthjälpen för musikhjälpen


Kan konst begränsa barnsexhandel och annan handel av barn?

Ja, vi vill tro det! Och förmodligen på flera olika sätt, ett sätt är genom det skulpturkoncept vi kallar Multilampa som ska byggas i Musikhjälpens bur nu med start tisdag den 11 Dec. Och du kan bli en del av projektet!

 

I år kommer programledarna och gästerna i buren gemensamt bygga en Multilampa av byggsystemet Polygo som sedan kommer auktioneras ut till förmån för Musikhjälpen 2017 – Barn är inte till salu. 

 
Multilampa från projektet SYNK, Sthlm. 40-60 pers byggde tre ljusskulpturer. Foto: Jakob Uhlin och nedtill Lucia Kangur Röed Från Kulturnatten 2017, Sthlm. Besökare i Butiken Republiken byggde tillsammans en lampa som kommer auktioneras ut till förmån för Musikhjälpen 2017. Foto: Jakob Uhlin

Producenterna för #mh2017 frågade om vi kunde skapa en tillsammans med deras gäster live i buren. Detta projekt är inspirerat av den Multilampa som skapades under en öppen workshop hos Butiken Republiken under Kulturnatten 2017 till förmån för Musikhjälpen 2017 – "Barn är inte till salu". 

Vill du vara med och bidra till detta konstverk och öka dess värde? 

Om Ja, så skickar vi dig några Polygobitar som tecknar/målar/skriver på, signerar och returnerar.  I livesändningen kan sedan ett kuvert från dig öppnas och bitarna kan adderas till det kollektiva konstverket som därmed blir av större intresse för dess auktion i slutet av årets Musikhjälpen.

POLYGO är utvecklat av designer Jakob Uhlin och Olle Bjerkås och består av trianglar i plast som går att kombinera till olika former, lampskärmar och skulpturer.

I Jakob Uhlins projekt MULTILAMPA får olika personer måla på ett par polygo-bitar och sedan fästa dem på en växande ljusskulptur.

 

Så här går det till mer i detalj:

Om du vill vara med kommer du få en liten bunt polygo-bitar skickade till dig som du får färglägga, teckna, måla på valfritt antal och signera efter eget tycke och smak. 

Skicka sedan bitarna i det frankerade kuvertet till Butiken Republiken, Hökens gata 4, 11646, Stockholm senast nu på fredag den 8:e så får  Jakob med sig dem när han åker upp till Umeå på måndag så de kan levereras under sändning senare under veckan de fästas på lampan i buren. Ni kan även gå förbi Butiken Republiken på Hökens gata 4 i Stockholm innan 11 december. Vid frågor kontakta Jakob Uhlin

Ursäkta att det är lite kort om tid, kom nyss på idén att utöka projektet bortom gästerna i buren, och det vore så roligt att få med dig, så jag skickar ut förfrågan ändå. 

 

Färg som fungerar

Använd någon form av marker eller lösningsmedelsbaserad färg (vattenbaserade markers/ färger fäster inte) Acryl fäster dåligt, standard färgspray fäster någorlunda, men kan skrapas av.

 

Kontakt och vidare läsning

Jakob Uhlin

republiken@butikenrepubliken.se / 070-495 14 29

www.butikenrepubliken.se

www.facebook.com/Polygodesign/

www.sverigesradio.se/musikhjalpen

 

 

Multilampan flätar samman verk av flera olika skapare.

Alkoholbaserade markers fungerar utmärkt och får lite av en aquarellliknande effekt när de jobbas in i varandra. Foto: Jakob Uhlin 

Målningar bryts upp i fragment och kan grupperas eller blandas med andras målningar. Foto: Jakob Uhlin